MTB zájezd na Madeiru s Trail Hunterem

Týden plný MTB na nejlepších enduro trailech na světě

Termín
24. 10. – 31. 10. 2024
Číslo zájezdu: 11824
Cena
31 940 Kč

Přímá zpáteční letenka:

10 890 Kč, cena včetně zavazadel k 9.4.2024

 

Letecká přeprava kola:

3 800 Kč

 
 
 
 
 
 
 
 

Lákají vás traily exotickou přírodou, sopečnými horami, třetihorními lesy a polopouštní krajinou? Patří pojmy jako enduro a trail biking do vašeho běžného slovníku? Chcete zažít na vlastní kůži světově vyhlášenou MTB destinaci, kde trénují nejlepší bikeři světa?

Pak jste tady správně. Připravili jsme pro vás unikátní MTB zájezd se skvělým průvodcem „Trail Hunterem“ Davidem Polesným. Zná ho v Čechách snad každý biker. Čekají vás úžasné zážitky nejen v sedle biku.

TIP: Vemte sebou i svou partnerku. Paralelně s cyklistickým programem nabízíme zájezd Velký poznávací okruh Madeirou a individuální cestovatelské balíčky. Můžete se tak věnovat adrenalinovému programu, zatímco vaše partnerka bude objevovat Madeiru s poznávacím zájezdem nebo vyrazí na pěší túry do hor.

Na co se můžete těšit?

Jedny z nejlepších MTB trailů na světě

Profesionální madeirští průvodci

Servis mikrobusu, díky kterému budete jezdit jen z kopce

Společnost Davida ala Trail Huntera

Možnost dalších aktivit - turistika, surfování nebo canyoning

První český MTB zájezd na Madeiru

Náročnost:

MTB zájezd, jehož hlavním programem jsou sjezdy na kole technicky náročným terénem. Doporučujeme výhradně pro zdatnější bikery. Nutností je celoodpružené kolo a odpovídající ochranná výbava, půjčení lze zajistit i na místě – viz sekce „cena nezahrnuje“. Detailní program včetně specifikace náročnosti uvádíme níže.

Itinerář zájezdu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Během našeho MTB programu projezdíte Madeiru křížem krážem a podíváte se na traily, které ostrov v bikové komunitě proslavily po celém světě. Kamenité traily v divokých sopečných horách, singletracky vedoucí pralesy, technické pasáže zaříznuté do prudkých skalních útesů i sjezdy polopouštní krajinou. To vše nabízí nevelký ostrov Madeira, na který se dostanete přímým letem z Prahy.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Photo Kike.Abelleira photography

Freeride Madeira

Na ostrově spolupracujeme se společností Freeride Madeira, která postavila většinu místních trailů a pravidelně na ostrově pořádá závody světového formátu. Místní průvodci znají na ostrově každý kámen a kořen a rádi vám ukážou tratě, které Madeiru proslavily po celém světě.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Freeride Madeira team

Ve společnosti Trail Huntera

Po trailech vás provede nejen místní průvodce, ale také David Polesný alias Trail Hunter. Ten vám bude dělat společnost během celého týdne a výlet zdokumentuje. Jeho videa určitě znáte z YouTube a teď se můžete (ale nemusíte) stát aktérem. David vám poradí, jak natáčet své cyklistické zážitky nebo kde najít další skvělé bikerské destinace. Příležitostí k popovídání bude víc než dost.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
David Polesný alias Trail Hunter

Jak se jezdí na Madeiře na MTB:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kde budeme jezdit?

Program zájezdu je do značné míry variabilní a závisí zejména na počasí, zdatnosti a dynamice skupiny. Zahrnuje čtyři dny společného ježdění na trailech. Po snídani vás vyzvedne řidič a průvodce a dle aktuální meteo situace vybere nejlepší lokalitu pro daný den. Madeira je ostrov s proměnlivým počasím a prioritou je vždy najít místo, kde je ten den hezky a tratě jsou v dobrém stavu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Během nezapomenutelného týdne se s kolem podíváte do všech koutů ostrova: divoké sopečné pohoří ve vnitrozemí, podhůří centrálního masivu s technickými pasážemi, útesy na východu ostrova s nádhernými výhledy na oceán, nebo eukalyptové lesy jižního pobřeží protkané singletraily.

Programové dny zahrnují 8 hodin s průvodcem a řidičem. Během dne absolvujete 4-6 výjezdů mikrobusem na kopec a najezdíte okolo 30 km sjezdů s převýšením (rozumějte sjezdem) mezi 2500-3500 výškových metrů. V ceně zájezdu jsou čtyři společné dny na trailech, v případě zájmu je možné dokoupit další. Během dne vždy počítáme se zastávkou na oběd, kdy vás průvodce vezme do oblíbených hospůdek.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Photo Sam Needham

Organizace zájezdu

Po příletu na ostrov a přistání na místním unikátním letišti následuje společná cesta na hotel a uvítací přípitek madeirským vínem. Další dva dny jsou věnované celodennímu bikingu.

Čtvrtý den je volný, ovšem v případě zájmu si můžete zakoupit další den společného ježdění. Variantou jsou i další možné aktivity (za příplatek): společná túra v horách třeba na nejvyšší vrchol Madeiry Pico Ruivo, lekce surfování v Atlantiku nebo canyoning.

Následující dva dny jsou opět naplněné celodenním bikingem. Předposlední den je opět volný, opět s možností fakultativních výletů či aktivit.

Poslední den: volné dopoledne, následně transfer na letiště a odlet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tento výlet si užijete, pokud:

  • Jezdíte rádi na kole v terénu a terénem nemyslíme jen lesní cesty.
  • Rychlebské stezky nebo Trutnov trails už máte najeté a baví vás.
  • Nemusíte být závodník v enduru nebo sjezdař, ale kolo už máte trochu v ruce.
  • Jezdíte na celoodpruženém bajku a máte i adekvátní ochrannou výbavu.
  • Máte dobrodružnou povahu a chuť objevovat nové dimenze bajkingu.
  • Déšť vás od ježdění na kole neodradí.

Traily na Madeiře si nejlépe užijete na celoodpruženém enduro kole s vyššími zdvihy.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Více obecných informací o MTB na Madeiře se můžete dočíst zde.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ubytování

 

Cena zahrnuje

  • Ubytování ve 3-4* hotelu s bazénem a snídaní
  • Transfery z letiště a na letiště
  • Místní průvodce a český průvodce – David Polesný alias Trail Hunter
  • Česky hovořícího průvodce s dokonalou znalostí celého ostrova
  • 4 dny na trailech, vždy cca 8 hodin
  • Výjezdy mikrobusem na kopec (4 – 6 výjezdů za den)
  • Večerní brífingy s Davidem alias Trail Hunterem
  • Pojištění CK pro případ úpadku

Cena nezahrnuje

  • Letenku (doporučíme konkrétní let s nejnižší cenou a na přání zajistíme)
  • Leteckou přepravu kola (3600 Kč)
  • Pronájem kola na Madeiře (90 Eur/den)
  • MTB sjezdy nad rámec programu (95 Eur/den)
  • Fakultativní aktivity (turistika, surfing, canyoning)
  • Obědy a večeře
  • Pojištění storna (na vyžádání zajistíme u pojišťovny ERV)
  • Pojištění léčebných výloh (na vyžádání zajistíme u pojišťovny ERV)

28

let na trhu

112

vlastních zájezdů

64

programů Madeira
na míru

1012

realizovaných firemních programů

Doplňující informace

Ubytování:

V ceně zájezdu je ubytování ve 3-4* hotelu se snídaní ve dvoulůžkovém pokoji. Hotel disponuje zázemím pro uložení a uzamčení kol. K hotelu patří velká zahrada se dvěma bazény. Komplex se nachází v západní části města, cca 10 minut pěšky od pláže. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stravování:

Snídaně jsou zahrnuty v ceně. Na oběd se zastavíme v průběhu trailů v některé z místních hospod.

Večeře je možné přikoupit na hotelu nebo zajdeme na večeři do jedné z několika přilehlých restaurací. Je zde i několik barů, kam je možné zajít na večerní drink.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Letenka:

Cenu letenky nezahrnujeme do ceny zájezdu. Letenku si můžete objednat současně se zájezdem, v takovém případě vám zajistíme přímé letecké spojení Praha – Funchal ( cca 4,5 hod. letu). Je možné využít i letecké spojení s přestupem, které je standardně za nižší cenu. U letenek s přestupem však negarantují letecké společnosti návaznost letů. Letenky zakoupené prostřednictví CK Inspira vždy garantujeme i pro případy zrušení letu. V takovém případě vracíme 100 % ceny letenky i 100% ceny zájezdu, nebo vás na vlastní náklady dostaneme do Funchalu. Detailní informace ohledně cen letenek vychází z aktuálních cen letenek v čase nákupu letenek. Bližší informace vám sdělíme vždy pro konkrétní zájezd ve chvíli objednávky. Ceny letenek se zvyšují s přibližujícím termínem odletu.

Poplatek za přepravu kola je 3600 Kč.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Počasí:

Madeira je garancí relativně teplého “jarního” počasí během celého roku a návštěva je tedy možná v jakémkoliv ročním období. Pro další informace doporučujeme navštívit sekci našeho webu klima a počasí.

Počasí na Madeiře je velice proměnlivé. Výběr trailů přizpůsobujeme aktuálnímu počasí na ostrově.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Průběh programu:

Traily jezdíme v malých skupinách cca 8 cyklistů. Během celého dne na trailech máme k dispozici mikrobus s řidičem, který nás i s koly vyváží do kopce. Během dne strávíme kolem 8 hodin na kolech a absolvujeme až 6 sjezdů, během kterých projíždíme několik vegetačních pásem. Začínáme v nadmořské výšce nad 1600 m. n. m. a někdy sjíždíme prakticky až k oceánu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Velikost cyklistické skupiny:

Kapacita zájezdu je omezená. Předpokládáme 8-15 účastníků. Při naplnění maximální kapacity rozdělíme účastníky do dvou skupin, případně skupinu roztáhneme a jeden průvodce pojede vždy v čele skupiny a další bude skupinu uzavírat. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Proč jet s námi?

Vývoj i tradice

Značka Madeiran je produkt CK Inspira, která působí na trhu od roku 1994 a opírá se o 20 let zkušeností a plánování zájezdů na Madeiře.

Naše reference

Naše reference najdete zde

Nejširší síť partnerů

Máme nejširší síť partnerů a kontaktů na Madeiře (hotely, doprava, restaurace a další služby cestovního ruchu). Umíme vybrat nejen skvělé trasy, ale garantujeme i osvědčené hotely, restaurace i další aktivity a také české průvodce, kteří se specializují na Madeiru, hovoří portugalsky, případně na ostrově trvale žijí.

Profesionalita

Naše programy jsou vždy profesionálně připravené a dobře rozmyšlené do detailu. Maximální velikost skupiny na zájezdech s pěší turistikou, sportovních a seberozvojových zájezdech je 15 osob. Je pro nás důležité, abyste se na zájezdech cítili dobře a cesta na Madeiru se stala nezapomenutelným zážitkem.

20 let zkušeností na Madeiře

Opíráme se o 20 let zkušeností a plánování zájezdů na Madeiře ve spolupráci s průvodci, kteří tam několik let žili a mají díky tomu i mnoho osobních vazeb a kontaktů. Samozřejmostí je tedy perfektní znalost jazyka a prostředí.

Jistota a spolehlivost

Samozřejmostí je pojištění cestovní kanceláře pro případ úpadku a naše členství a asociaci cestovních kanceláří (ACK ČR)

Originalita

Zájezdy připravuje tým lidí, které jejich práce baví, jsou nejen kolegy, ale i přáteli a stejný vztah mají k Madeiře, pracovní i osobní. Díky tomu dokážeme nabídnout neotřelé originální programy a trasy.

Přátelská atmosféra

Umíme program uzpůsobit požadavkům malé skupiny (počasí, fyzická náročnost, únava apod.) Jistě oceníte přátelskou atmosféru, kdy se snadno navazují přátelství často i na celý život.

Smysluplnost a respekt

Snažíme se, aby cestování znamenalo poznávání úžasných přírodních i kulturních míst způsobem, který obohacuje a napomáhá vidět život v širších souvislostech. Poznávání cizích zemí je v naší představě vždy spojené s tolerancí a ohleduplností a svoboda cestování jde ruku v ruce s respektem k místní kultuře, domorodcům i přírodě.

Navštěvujeme i méně známá a o to autentičtější místa, a nikdy vás nezavedeme do turistických „pastí“, předražených restaurací či nevkusných obchodů se suvenýry. Jedno procento našeho zisku ze zájezdů na Madeiru každoročně věnujeme smysluplným způsobem na ochranu madeirské přírody a unikátních třetihorních lesů.

Kvalita a jedinečnost

Nesnažíme se být nejlevnější cestovní kanceláří na trhu, ale upřednostňujeme kvalitu a jedinečnost. Chceme, aby cestování znamenalo. Poznávání úžasných přírodních i kulturních míst způsobem, který obohacuje a také motivuje k ochraně přírody a našeho světa vůbec. Naše ceny jsou srovnatelné s konkurencí, ale vždy odrážejí kvalitu našich služeb.

Jednáme vždy férově, vždy se snažíme vyhovět individuálním požadavkům a najít vyhovující řešení každé situace. Pomáháme dotvářet vaše představy, realizujeme vaše sny a moc nás tato práce baví.

Průvodce

David Polesný (Trail Hunter)

Mám zájem o tento zájezd, kontaktujte mě